top of page

Snowboard Camp Latvijoje. Viskas ką reikia žinoti.

Updated: Nov 25, 2021

Tai pirmoji tokio tipo vaikų stovykla Lietuvoje. Snowboard Camp stovykla vyks Latvijoje, Ozolkalns žiemos slidinėjimo centre 12-16 metų vaikams, sausio 2-7 ir vasario 13-18 dienomis. Grupė renkama iki 10-ies vaikų.

Stovyklautojų laukia net 5 slidinėjimo dienos su profesionaliais snieglenčių instruktoriais. Tiems, kurie nori pradėti čiuožti snieglente, arba patobulėti ir įgyti naujų čiuožimo snieglente įgūdžių. Vaikai bus suskirstyti į grupes pagal savo čiuožimo lygį, kad galėtų žymiai greičiau progresuoti ir tobulinti savo techniką. Todėl dalyvauti camp‘e gali tiek pradedantieji, tiek ir pažengę snieglentininkai. Pamokų metodika sudėliota taip, kad vaikams būtų smagu. Pamokose naudojame įvairias užduotis ir žaidimus, leidžiančius vaikams greičiau pritaikyti naujai įgytas žinias ir padedančius lavinti „šviežius“ įgūdžius. Tokios treniruotės komandose yra efektyvesnės, o vaikų čiuožimo lygis auga žymiai greičiau. Tai puiki galimybė ne tik patobulėti slidinėjime, bet ir itin smagiai, aktyviai praleisti vaikų atostogas su tokia pat, lengvai išprotėjusia dėl žiemos sporto nutrūktgalvių kompanija!

Apie vadovus-instruktorius.

Rolandas slidinėja jau virš 20 metų, snieglentę pamilo nuo 12-os metų ir nuo tada tai tapo viena didžiausių jo gyvenimo aistrų. Sukaupęs pakankamai patirties, prieš daugiau nei 6 metus, Rolandas tapo sertifikuotu slidinėjimo snieglente instruktoriumi išlaikęs C kategorijos ISIA kvalifikacijos kursus. Nuo tos dienos kiekvieną sezoną Lietuvoje ir užsienyje jis surenka neįtikėtiną atsidavusių mokinių būrį, kuriems perduoda savo žinias, patirtį, o svarbiausia, pačią tikriausią meilę šiam sportui. Rolandas turi išskirtinę, tikrą mokytojo savybę, atrasti patį tinkamiausią būdą išmokyti kiekvieną individualiai. Sudėtingą teorinę dalį sugeba papasakoti linksmai ir visiems suprantamai, o praktinė pamokos dalis, su tokiu instruktoriumi kaip jis, būna pati smagiausia! Rolandas taip pat yra ir sertifikuotas slidžių instruktorius, tačiau snieglentės visada užims aukštesnę vietą jo gyvenime. Savo ateitį sieja su nesibaigiančiu tobulėjimu šioje srityje ir yra įsitikinęs, kad tik degantis meile šiam žiemos sportui žmogus, gali mokyti ir, svarbiausia, išmokyti tokios disciplinos kaip slidinėjimas snieglente.

Vaiva slidinėja jau nuo 5-ių metų. Būdama 12-os negrįžtamai slides iškeitė į snieglentę. Studijuodama pirmame kurse, tėčio pastūmėta, dalyvavo C kategorijos ISIA kvalifikacijos snieglenčių instruktorių kursuose. Būtent ten ir suprato, kad tai gali būti svajonių darbas! Jau 6 metus kiekvieną žiemos sezoną, Lietuvoje ar Alpėse, Vaiva savo laisvalaikį leidžia mokydama čiuožti snieglente kitus arba čiuoždama ir tobulėdama pati. „Džiaugiuosi, kad išties jauname amžiuje, būdama 19-os, tapau profesionalia snieglenčių instruktore. Visų pirma, man tai buvo geras postūmis ir milžiniškas laiptelis asmeninio tobulėjimo kelyje. Gavau stiprų ir tvirtą pagrindą, “persimokiau” čiuožti taisyklingai, o tai leido sparčiau tobulėti ir jaustis tvirčiau kiekvieną kartą prisitvirtinus snieglentę prie kojų. Visų antra, dalintis viena didžiausių savo aistrų su kitais, ir gebėti to išmokyti kitus, yra dovana! Perduodama savo patirtį ir užkrėsdama šiuo žiemos sportu/gyvenimo būdu kitus jaučiu didžiulę laimę ir pilnatvę.”


Kas laukia vaikų Latvijoje?

Pradėkime nuo to, kad tai pirmoji tokio pobūdžio tik vaikams skirta slidinėjimo snieglente stovykla į užsienį. Iš viso čiuožinėsime net 5-ias dienas populiariausiame Latvijos žiemos slidinėjimo centre Ozolkalns, bei išbandysime šalimais esantį kitą centrą- Žagarkalns, kuris garsėja snow parku! Priklausomai nuo grupės dydžio, vaikai bus skirstomi į dvi arba tris grupes, pagal savo čiuožimo lygį, kad galėtų mokytis tai, kas jiems aktualu ir taip greičiau tobulėti. Kasdien stovyklautojų laukia net 4-5 valandos metodinių pamokų su kvalifikuotu instruktoriumi. Pamokų metodika yra pritaikyta vaikams, todėl teorijos daug nebus, viską mokysimės naudodami žaidimus ir įvairias užduotis, stebėdami kitus komandos draugus ir bandydami patys. Kaip Silvestras Stalone yra pasakęs, „Reikia 100 kartų suklysti, kad vienąsyk pasisektų.“ Taigi, per praktiką- į žvaigždes!

Vakarais vaikų laukia šiek tiek įdomios teorijos apie slidinėjimą, pamokų analizė peržiūrint dienos video/foto medžiagą bei įkvėpimui: geriausių pasaulio snieglentininkų filmų peržiūra. Taip pat, jeigu užteks jėgų, snieglentininkų vakarai neapsieina be jaukių pokalbių ir žinoma, pirties bent kartą per savaitę, kai raumenims labiausiai reikės atsipalaidavimo ir šilumos.


Apgyvendinimas ir slidinėjimo centras.

Gyvensime 3 žvaigždučių viešbutyje, Priekuli miestelyje, šalia Cesis. Iki kalno važiuoti vos 15 min kelio. Mūsų asmeninis vairuotojas kasdien rūpinsis mūsų atvežimu kuo anksčiau į trąsas ir pasiims kai jau kojytės norės tik išsitiesti lovoje! Į Camp‘o kainą įskaičiuoti pusryčiai ir vakarienė viešbutyje, pietų pertrauka bus ant kalno, kiekvienas dalyvis kalno kavinėje galės pasiimti maisto individualiai, pagal savo poreikius. Todėl rekomenduojame kiekvienam dalyviui turėti dienpinigių pietums, lengvam užkandžiui ar šiltai arbatai ant kalno.

Slidinėsime Ozolkalns ir Žagarkalns žiemos slidinėjimo centruose. Ozolkalns Latvijoje garsėja ilgiausiomis trąsomis, kurių ilgis siekia net iki 500 m. O bendras trąsų ilgis yra virš 2,5 km. Iš viso kalnas turi 5 skirtingų lygių trąsas bei pradedantiesiems ypač patogius keltuvus-kėdutes. Žagarkalns, veikiant kalnui pilnu pajėgumu, turi net 12 skirtingo lygio trąsų, kurių bendras ilgis siekia 1,4 km.

Abu centrai yra Gauja Nacionaliniame parke, todėl aplinka išties nuostabi: miškai ir šalia tekanti upė tiesiog užburia. O jeigu pasiseka ir iškrenta daug sniego, gali pasijusti tarsi pačioje Laplandijoje!


Ką reikia turėti su savimi?

Pirmiausia, ir svarbiausia, kiekvienas dalyvis su savimi turi turėti slidinėjimo įrangą: pagal vaiko fizinį sudėjimą pritaikyta snieglentė su apkaustais bei snieglentininko batai, šalmas su akiniais bei papildomai rekomenduojame riešų, sėdmenų, kelių apsaugas, ir visa slidinėjimui skirta apranga: kombinezonas, bent du termo rūbų komplektai, šiltas megztinis, bent dvejos šiltos slidinėjimui skirtos kojinių poros, šilta kaklaskare, kepurė ir bent dvejos poros šiltų pirštinių. Taip pat bent keli patogios aprangos komplektai buvimui viešbutyje.

*Jei kyla neaiškumų, ar turite klausimų, visada drąsiai galite skambinti mums ir mes suteiksime visa reikalingą informaciją.


Snowboard Camp tikslas:

Mūsų tikslas yra užtikrinti vaikų produktyvias, aktyvias ir smagias atostogas. 5 dienos yra pakankamas laiko tarpas, kad net ir visiškas pradedantysis sugebėtų savarankiškai leistis posūkiais nuo kalno skirtingais trąsų sudėtingumo lygiais, galėtų savarankiškai kilti keltuvu bei mokėti greitai stabdyti. Jau pažengę mokiniai, priklausomai nuo jų lygio, gali gerokai patobulėti snow parke (tramplynai ir kitos parko figūros), bei įgyti tvirtus karvingo (čiuožimo snieglentės kantais) pradmenis, bei užtvirtinti visą jau turimą įgūdžių bazę. Po šios stovyklos vaikai įgis pasitikėjimo savarankiškai čiuožti didesniuose kalnų slidinėjimo kurortuose.

Į 580 EUR stovyklos kainą įskaičiuota:

  • Nakvynės viešbutyje Hotel Tigra;

  • 5 dienų slidinėjimo pasas Ozolkalns ir Žagarkalns;

  • Maitinimas viešbutyje du kartus per dieną (pusryčiai ir vakarienė);

  • Profesionalių snieglenčių instruktorių pamokos grupėse pagal vaiko slidinėjimo lygį kasdien po 4-5 val.;

  • Transportas į priekį ir atgal. Išvykstame autobusu iš Kauno pilies.

bottom of page